Praktijk voor kind en gezin

Praktijk voor kind en gezin

Laat je kind gedrag of emotie zien wat om meer aandacht vraagt? Is je kind bijvoorbeeld snel afgeleid, druk of onzeker? Ervaart je kind op jonge leeftijd al stress en angst? Kan je kind moeilijk ontspannen of in slaap komen? Spelen er bepaalde patronen binnen je gezin die aandacht nodig hebben? Mindtrainers voor kinderen verzorgen voor de kinderen van de basisschoolleeftijd kindtrainingen, oudergesprekken en ouder-kind observaties met de dierenvriendjes om jullie hierbij te helpen.

Oudergesprekken en ouder-kind observaties

Voorafgaand van de kindtraining met de dierenvriendjes worden een aantal oudergesprekken en/of ouder-kind observaties gepland. Als ouder(s) leer je de dierenvriendjes kennen en leer je wat mindful opvoeden inhoudt. Jullie talenten en gezinspatronen worden besproken zodat je als ouder(s) positief en bewust kunt aansluiten op de behoefte van je kind. 

Kindtraining met de dierenvriendjes (4 tot 9 jaar) 

Tijdens deze training wordt in het gedrag van je kind de talenten van de dierenvriendjes zichtbaar en dat brengt direct positiviteit. De dierenvriendjes zijn behulpzaam want ze laten jou en je kind zien welke talenten helpen om een fijne balans en levenshouding te ontwikkelen.

Je kind ontdekt tijdens de training hoe gedrag, gedachten, gevoelens en emoties werken. Alles wat je kind in zichzelf ervaart mag er zijn en dat geeft (h)erkenning een dieper begrip. In elke training wordt een mindfulness thema besproken en oefenen we verschillende stille kikker pauzes om meer aandacht- en ontspanning te ontwikkelen. Als ouder ontvang je toegang tot ons online programma MIJN Mindtrainers met pedagogische handvatten, spelletjes en cartoons om thuis te gebruiken. Je ontvangt daarnaast het dierenvriendjes voorleesboek met de talentenkaarten. 

Recensie ouder: "Een hele fijne training in een vertrouwd en veilige omgeving. Er wordt echt naar jouw kind geluisterd"

Recensie ouder: "Mijn kind heeft geleerd wat er in haar hoofd gebeurd als ze ergens bang voor is. Hierdoor heeft ze minder last van paniekaanvallen als ze iets spannends moet gaan doen."


Kindtraining met de vriendjes (10 tot 12 jaar)

Net zoals mensen groeien de dierenvriendjes op. De vriendjes sluiten visueel aan bij de belevingswereld van de oudere kinderen.

Deze training heeft als doel om meer zelfbewustzijn en begrip te creëren wanneer je kind belemmeringen ervaart. Dit kan zijn in moeilijke omstandigheden, in de mentale ontwikkeling of functioneren. Je kind krijgt met hulp van de vriendjes inzicht in zijn/haar gedachten, gevoelens, emoties en gedrag. De oplossing kan liggen in anders leren denken, op een andere manier met gevoelens en emoties omgaan, of andere keuzes maken (gedragsverandering). Je kind leert zijn/haar talenten kennen en nieuwe talenten ontwikkelen voor een goede balans en levenshouding. In de kindtraining bieden we verschillende cognitieve gedragstherapeutische technieken en mindfulness oefeningen (aandacht- en ontspanningsoefeningen) aan. Je kind ontvangt een eigen vriendjes boek. Na elke training kunnen jullie thuis met verschillende oefeningen aan de slag.


Tarief, duur en locaties 

  • Het tarief van de sessies bedraagt 105 euro per uur
  • In een telefonische of online kennismaking wordt jullie hulpvraag besproken en hierna ontvangen jullie per mail een inhoudelijk en financieel voorstel
  • Na akkoord wordt er in de praktijk een kennismaking met het gezin gepland en starten we met de behandeling
  • Bekijk hier onze locatie(s)

INTERESSE?

Stuur via onderstaand contactformulier een bericht en wij nemen contact met je op.

  • Dierenvriendjes voor kinderen

Neem contact op