Kind en gezin

De dierenvriendjes voor kind en gezin

Wil je als ouder positief en bewust aansluiten op gedrag en emoties van je kind (en jezelf)? Gun je jouw kind in deze tijd aandacht- en ontspanningsmomenten? Laat je kind gedrag of emotie zien wat om meer aandacht vraagt? 

De dierenvriendjes brengen in de waan van de dag momenten van positieve verbinding, aandacht- en ontspanning. En ze helpen op de momenten dat het lastig of nodig is!

Met hulp van de dierenvriendjes kun je op een vriendelijke manier taal geven aan het innerlijk functioneren en de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Welke dierenvriendjes talenten laat je kind in gedrag zien (TOP)? Welke talenten kan je kind nog leren voor een goede balans en levenshouding (TIP)? Wat doet of denkt je kind en is dit helpend? Hoe gaat je kind met gevoelens en emoties om? Meester Kees de Kikker houdt een vriendelijke spiegel voor zodat je kind een goede vriend voor zichzelf en anderen leert zijn.

De dierenvriendjes nemen dagelijks een stille kikker pauze (mindfulness oefening). De stille kikker pauzes dragen bij aan het vergroten van de aandacht, ontspanning en zelfregulatie.

Ons aanbod

Ons dierenvriendjes aanbod is geschikt voor kinderen van 4 tot 8/9 jaar en hun ouders. 

Online groep webinars voor ouders 

Mindtrainers voor kinderen verzorgen toegankelijke online webinars voor ouders om de dierenvriendjes te leren kennen, opvoedingsvraagstukken te delen en om advies te vragen.

Klik hier voor de online webinars

Tarief en duur

  • Online webinar groep: 15 euro per keer, voor een webinar van 1 uur

Oudergesprekken

Wil je persoonlijk advies ontvangen om bepaalde patronen gericht te doorbreken? Vraag dan via onderstaand contactformulier een individueel oudergesprek aan. Dit is mogelijk op locatie of online.

 

Tarief en duur

  • Individueel oudergesprek: 80 euro per uur, het aantal gesprekken worden met elkaar afgestemd

Kindtrainingen met de dierenvriendjes  

Tijdens de individuele kindtraining op locatie wordt in het gedrag van je kind de talenten van de dierenvriendjes zichtbaar en dat brengt direct positiviteit. De dierenvriendjes zijn behulpzaam want ze laten jou en je kind zien welke talenten helpen om een fijne balans en levenshouding te ontwikkelen.

Je kind ontdekt tijdens de training hoe gedrag, gedachten, gevoelens en emoties werken. Alles wat je kind in zichzelf ervaart mag er zijn en dat geeft (h)erkenning een dieper begrip. In elke training wordt een mindfulness thema besproken en oefenen we verschillende stille kikker pauzes om meer aandacht- en ontspanning te ontwikkelen. Als ouder ontvang je toegang tot een online programma met pedagogische handvatten om thuis te gebruiken. Je ontvangt daarnaast het dierenvriendjes voorleesboek 'de klas van Kees de Kikker' met de talentenkaarten. 

Soms kan het gewenst zijn om de kindtraining met een aantal oudergesprekken te combineren. In de kennismaking wordt besproken wat bij jullie situatie past.

Tarief en duur

  • Kindtraining: 400 euro totaal, voor 5 trainingen van 1 uur (incl. online programma, voorleesboek en talentenkaarten) 
  • Ouder en kind training: 640 euro, voor 3 oudergesprekken en 5 trainingen van 1 uur (incl. online programma, voorleesboek en talentenkaarten) 
  • Mindtrainers voor kinderen

Neem contact op